
دنیل راسل، دانشمند و پژوهشگر ارشد گروه سرچ گوگل می گوید:
جستجو و سرچ کردن بیش از ۲۰ سال است که وجود دارد و ما هر روز میلیاردها سؤال مشاهده می کنیم. امروز صبح قبل از نوشتن این مطلب، من از سرچ گوگل برای پیدا کردن متن آهنگ جدید گروه کلد پلی و علایم اولیه بیماری آنفولانزا استفاده کردم. ا
ین روزها حجم اطلاعات آنلاین آنقدر بالاست که یافتن سریعترین راه جستجوی چیزی که در گوگل به دنبالش هستید، ممکن است به این راحتی نباشد.
در طول ۱۴ سال حضور من در گوگل به عنوان یک دانشمند و پژوهشگر برای جستجو، چندین مطالعه انجام دادهام تا بتوانم نحوه جمع آوری، سازماندهی و درک مردم از مقدار زیادی از اطلاعات هنگام جستجو در وب را بفهمم.
همچنین در کلاسهای آنلاین و حضوری ، تکنیکهای مفید جستجو را به افراد آموزش میدهم. حتی به دلیل اهمیت زیاد این موضوع، کتاب «راهنمای گوگل برای سیر فراتر از اصول» را نوشتم.
من در ۶ مرحله به دانشآموزانم (در هر رده سنی) آموزش میدهم که چطور بتوانند به سرعت اطلاعات مورد نظر خود را در گوگل پیدا کنند.
یک سرچ دیگر انجام دهید
اکثر افراد هنگام سرج در گوگل، نتایج صفحه اول گوگل را میبینند و فکر میکنند که جواب درست همان است. اما یک جستجوی ساده در مورد یک موضوع پیچیده ممکن است برای کشف جواب درست سوال شما کافی نباشد.
انجام دو یا سه سرچ دیگر به شما تعدادی چشمانداز و منبع ارزشمند برای کسب دیدگاهی خوب در مورد موضوع ارائه میدهد.
اعتبار منابع خود را بررسی کنید
هنگام جستجو در وب اطمینان حاصل کنید سایتی که روی آن کلیک میکنید، بهترین منبع اطلاعاتی در مورد چیزی که به دنبالش هستید باشد.
هدف اصلی وب سایت را در نظر بگیرید و از خود بپرسید: آنها در چه موضوعی سعی در کمک به من دارند؟ هدف آنها در تهیه این اطلاعات چیست؟ آیا اطلاعات موجود در وب سایت با سایر منابع معتبر مطابقت دارد؟ راه دیگر سنجش اعتبار سایت، نگاه کردن به انجمنهای آنلاین یا پنلهای گفتگوست.ببینید مردم درباره وبسایت چه میگویند.
جواب را در سوال قرار ندهید
شاید شما در مورد چیزی سرچ کنید که جواب احتمالی آن را بدانید. اما قرار دادن آن جواب در عبارت مورد جستجو، احتمال دارد نتایج جستجو به سمت جوابی که شما فکر میکنید درست است، برود.
مثلاً اگر شما عبارت “آیا سگ ژرمن شپرد ۳۵ کیلو وزن دارد”، احتمالا به وبسایتهایی برسید که “۳۵ کیلو” در آنها زیاد به چشم میخورد. در عوض “وزن ژرمن شپرد” را سرچ کنید. این کار نتایج متنوعی را به شما نشان میدهد. از آنجا میتوانید نتایج گوگل را تا پایین چک کنید و تکنیک سنجش ارزشی را که بالاتر به شما یاد دادم را امتحان کنید.
جستجوی خود را کلی شروع کنید، سپس آن را کوچک و جزئی کنید
شروع به جستجو با اصطلاحات گسترده و نسبتاً کلی در مورد موضوع خود کنید. سپس وقتی اطلاعات مرتبط پیدا کردید، با استفاده از آنها سرچ خود را محدود کنید.
به عنوان مثال اگر “چه تعداد معلم مهدکودک در تهران وجود دارد” را سرچ کنید؛ گوگل نتایج زیادی به شما نشان میدهد که شاید همه آنها چیزی که شما به دنبالش هستید نباشند. سپس با کلمهای اختصاصیتر جستجوی خود را محدود کنید. این بار “تعداد معلمهای مهدکودک در مدارس دولتی منطقه دو تهران” را سرچ کنید.
انواع محتوای قابل جستجو را سرچ کنید (تصاویر، فیلمها، کتابها)
استفاده از سایر امکانات جستجو، فراتر از سرچ وب هم کاربردی است. مخصوصا برای محتواهای بصری. مثلا میخواهید نمونه بهترین رزومه برای یافتن شغلی جدید را پیدا کنید؛ سرچ تصویری در گوگل انجام دهید.
اگر میخواهید دستور پخت استیک توسط سرآشپز محبوبتان را پیدا کنید؛ بهتر است سرچ ویدئویی انجام دهید و دستورالعمل مرحله به مرحله پخت استیک را تماشا کنید. یا اینکه شماره صفحه فلان جمله از یک کتاب را یادتان نمیآید؛ کلمه کلیدی را در گوگل بوکز (کتاب) سرچ کنید.
آن جمله را در دو علامت نقل قول انگلیسی (کوتیشن مارک) قرار دهید تا مکان دقیق قرار گرفتن آن در کتاب را پیدا کنید. مثلا این جمله از کتاب از دو که حرف میزنم، از چه حرف میزنم نوشته هاروکی موراکامی: ” میان اطمینانِ نابهجا و غرورِ بهجا، فاصلهای هست به نازکی برگِ گل…” را در گوگل بوکز سرچ کنید.
امیدوارم با استفاده از این نکات، در جستجوی بعدی خود زمان کمتری صرف کنید.
منبع: وبلاگ سایت گوگل
دیدگاه خود را بنویسید