
همانطور که در مقاله ی قبلی گفیم، فریلنسر شخصی است که بدون اینکه به یک سازمان، کسب و کار و یا شرکتی مشخص متعهد شود، فعالیت حرفهای و تخصصی خود را برای مجموعههای مختلف انجام میدهد و بسته به نیاز و پروژههای در دسترس، کارفرمای خود را تغییر میدهد.
در این مقاله هم ما قصد داریم تا شما را با جزئیات بیشتری در مورد فریلنسر و فریلنسرینگ آشنا کنیم، پس با ما همراه باشید.
بازاریابی و تبلیغ
اگر فکر میکنید تلاش برای تعیین نرخ به عنوان یک فریلنسر کاری دشوار است، فقط صبر کنید تا شروع به تلاش برای بازاریابی و تبلیغ برند خود کنید.
همانطور که قبلا هم گفتیم، فریلنسرها باید وب سایتی داشته باشند که خود را معرفی کنند، کارهای خود را به نمایش بگذارند و اطلاعات تماسشان را در اختیار کاربران و مشتریان قرار دهند.
یک وبسایت نقطه شروع خوبی برای تبلیغ برند شما است.
یکی از موثرترین راههای افزایش ترافیک وب سایت شما، ایجاد مطالب درجه یک است که مخاطب خاص شما به آن اهمیت میدهد.
بیایید فرض کنیم که شما یک فریلنسر حسابدار هستید؛ شاید بتوانید با نوشتن مقالات در وبلاگ خود، بارگذاری پادکست یا وبینار یا ایجاد یک اینفوگرافیک، به صاحبان مشاغل کوچک در استعلامهای مالیاتی کمک کنید.
ایده این است که این محتوا علاوه بر اینکه به مالکان مشاغل کوچک در پرداخت مالیات کمک میکند، ثابت میکند که شما یک متخصص در صنعت خود هستید.
درنتیجه توسط دیگران در حسابداری در وبلاگهای خود یا شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشته میشوید. به عبارت دیگر، شما در حال انجام برخی از بازاریابیهای محتوای خوب روز دنیا هستید.
میتوانید از روشهای دیگری که در ادامه آوردهایم برای تبلیغ و بازاریابی برندتان کمک بگیرید:
- مطالعات موردی ایجاد کنید، این کار مهارتها و استعدادهای شما را نشان میدهد.
- از مشتریان قبلی بخواهید که در صورت تمایل توصیفی را در مورد کار شما ارائه دهند.
- در انجمنها، اتاقهای فکر یا گروهها و شبکههای اجتماعی مختلف حضور پیدا کنید. به عنوان مثال، میتوانید به سؤالات مربوط به Quora پاسخ دهید یا ایدههای خود را با یک گروه مرتبط LinkedIn تبادل کنید.
- برای انتشارات محتویات خود، نویسنده مهمان شوید. در این حالت نه تنها دانش و مهارت خود را نشان میدهید، بلکه ممکن است که بک لینکهای ارزشمندی نیز دریافت کنید
- دورههای آموزشی، کارگاه و سخنرانیهای آنلاین برگزار کنید.
- مشاوره رایگان دهید، چه کسی عاشق چیزهای رایگان نیست؟
- به مشتریان خود ایمیل بزنید:
این کار ممکن است در ابتدا کمی ناخوشایند به نظر برسد اما یک عمل ضروری است. برای این کار کافی است فقط نام ۵-۱۵ مشتری بالقوه را که میخواهید برای آنها کار کنید جستجو کنید، سپس از طریق ایمیل به آنها دسترسی پیدا کنید.
در ایمیلهایتان خود را معرفی کنید و به طور خلاصه توضیح دهید که چرا با آنها ارتباط برقرار کرده اید، سپس پیوندی را ارائه دهید که نمونهای از کار شما را نشان میدهد.
کار با مشتری
بدون مشتری، کار شما واقعاً به هیچ کجا نمیرود. صرف نظر از این که با طیفهای مختلفی از مشتریان سروکار دارید، همکاری با مشتری ضروری است.
از سؤال کردن نترسید و جنبههایی از پروژه را که برایتان مبهم هست روشن کنید.
به طور خاص، شما و مشتری باید قبل از شروع پروژه در مورد اجزای مهم یک پروژه مانند مهلت تحیل پروژه و بودجه توافق کنید.
فرض کنید که شما طراح وب سایت هستید، در زمان تحویل پروژه متوجه میشوید که مشتری ناراحت است؛ زیرا هیچ در وبسایتی که طراحی کردهاید، هیچ تصویری وجود ندارد.
ممکن است که شما معمولا در وبسایتتان تصویری قرار ندهید، اما اکنون مشتری خشمگین است زیرا تصور میکرد که در وبسایت تصاویری وجود خواهد داشت. این موضوع باید قبل از شروع پروژه مورد بحث قرار میگرفت.
یکی از بهترین راهها برای اطمینان از حضور دو طرف، داشتن قرارداد است. این امر نه تنها به جلوگیری از هرگونه سوء تفاهم کمک میکند، بلکه در صورت لغو قرار داد توسط مشتری یا جلوگیری از پرداخت دستمزد از شما محافظت می کند.
قرارداد باید موارد زیر را شامل شود:
- نام طرفین: فریلنسر و مشتری
- عنوان پروژه
- تاریخ شروع پروژه
- مهلت پروژه
- نقاط عطف
- شرایط پرداخت: چه زمانی و چگونه دستمزدتان را دریافت خواهید کرد.
- امضای هر دو طرف
با مشتری خود مکرراً ارتباط برقرار کنید:
رتباطات نه تنها از بروز سردرد جلوگیری میکنند، بلکه راهی موثر برای تقویت ارتباط بین شما و مشتری اند.
مشتریان خود را از وضعیت پروژه آگاه کنید، این کار را میتوانید از طریق ارئه گزارش کار و یا حتی ارسال یک ایمیل انجام دهید و به آنها بگویید که پروژه چگونه پیش میرود.
انعطاف پذیر باشید:
این نکته را به یاد داشته باشید که مهلت تحویل پروژهها و دامنهی کاری می تواند تغییر کنند. با این حال، این بدان معنا نیست که شما باید تمامی شرایط را بپذیرید و خودتان را با آن وفق دهید.
با مشتری در تماس باشید و هزینههای اضافی را به آنها اطلاع دهید؛ برای آنها توضیح دهید که چه کارهایی را در چه زمانی می توانید انجام دهید.
به لطف پیشرفت در فناوری و تکنولوژی، برنامهها و نرم افزارهای زیادی وجود دارند که میتوانند به شما در مدیریت و برقراری ارتباط با مشتری کمک کنند. برخی از این ابزارها عبارتند از:
Google Apps : نه تنها ایمیل، بلکه شما میتوانید اسناد را با مشتری به اشتراک بگذارید.
Falcon: با ۱۴ سیستم عامل مختلف شبکههای اجتماعی ادغام میشوید تا بتوانید در مورد مشتریهای خود اطلاعات بیشتری کسب کنید.
MailChimp : به شما این امکان را میدهد تا ایمیلها را به مشتریتان بفرستید و آنها را از روند کاریتان آگاه کنید.
اسکایپ: میتوانید با مشتریان خود در هر نقطه از جهان به صورت رایگان گفتگو کنید.
از این دسته از مشتریان دوری کنید:
- مشتریانی که فقط نگران حمایت قانونی خود هستند. اگر به نظر برسد که قرارداد خیلی به نفع آنها نیست، این دسته از مشتریان میتوانند دردسرساز شوند.
- مشتریانی که این سؤال را میپرسند، “اگر من این را دوست ندارم، آیا باز هم باید هزینه آن را بپردازم؟”
- مشتری که ادعا میکند که در گذشته تجربه وحشتناکی با یک فریلنسر در زمینه شما داشته است.
مدیریت پروژه:
در هنگام برنامه ریزی پروژهها آنها را سازماندهی کنید. در این حالت، علاوه بر اینکه انگیزهی خود را حفظ میکنید، مدیریت پروژهها میتواند به شما در حفظ مشتریان کمک کند.
یکی از بهترین کارها برای شروع استفاده از تقویم است. به عنوان مثال، میتوانید از تقویم گوگل یا تقویم موجود در تلفن همراه یا دسک تاپتان استفاده کنید.
با این وجود ابزارهای قدرتمند مدیریت پروژه مانند Basecamp، LiquidPlanner ، Projecturf ، Wrike و Project Bubble وجود دارند که میتوانند به شما در پیشبرد یک پروژه کمک کنند.
در حالی که شما به مدیریت پروژههای خود نیاز دارید، فراموش نکنید که برای ارتقاء نام تجاری و انجام کارهایی مانند ایجاد صورتحساب، برای زمان خود برنامهریزی کنید.
پرداخت حقوق
پرداخت حقوق، یکی از موضوعات ضروری است که یک فریلنسر باید به آن توجه داشته باشد.
بدون دریافت هزینه برای کاری که یک فریلنسر یا آزادکار انجام میدهد، تقریبا در رسیدن به اهداف دچار اشتباه و سردرگمی شدهاید.
با در نظر گرفتن توصیههای زیر می توانید از پرداخت به موقع حقوق و دستمزدتان اطمینان حاصل کنید.
- حرفهای باشید:
اگر در برخورد با مشتریان خود گستاخ هستید، پروژههای خود را به موقع تحویل نمیدهید و یا یک وبسایت منسوخ دارید، پس چرا مشتری میبایست پرداخت دستمزد شما را در اولویت قرار دهد؟
همیشه با داشتن وب سایتی برجسته، ارائهی به موقع پروژهها، ملاقاتهای منظم و رعایت ادب و نزاکت حرفهای باشید.
- صدور به موقع فاکتور:
مطمئن شوید که به صورت هفتگی یا بلافاصله پس از اتمام کار، به مشتریان خود صورتحساب میدهید.
- هرگز رایگان کار نکنید:
چرا وقتی میتوانید برای یک مشتری کار کنید که در ازای خدمات شما مبلغی را میپردازد، به صورت رایگان روی یک پروژه کار میکنید؟
اگر تاریخ موعد پرداخت نزدیک است، با مشتری تماس بگیرید و به آنها یادآوری کنید.
اگر مشتری دستمزدتان را پرداخت نکند، چه میکنید؟
چه اتفاقی میافتد اگر مشتریتان دستمزد شما را پرداخت نکند؟ در این صورت چند راه مختلف وجود دارد که می توانید آنها را امتحان کنید. مانند:
- میتوانید با مشتری تماس بگیرید و در مورد وضعیت پرداخت بپرسید.
- میتوانید به مشتری خود ایمیل بزنید.
- میتوانید به دفتر یا شرکت مشتریتان مراجعه کنید.
در اینجا توصیههای دیگری که هر فریلنسر باید به آن توجه کند، آورده شدهاست:
بودجه اضطراری داشته باشید:
سعی کنید همیشه مقداری از دستمزدتان را کنار بگذارید و آن را پسانداز کنید. شما هرگز نمی دانید چه زمانی ممکن است که بیکار شوید.
شما ۲۴/۷ در دسترس نیستید:
حتی اگر در خانه کار میکنید، این به این معنی نیست که هر زمان مشتری از شما چیزی بخواهد، برای کار در دسترس هستید. شما هم به مرخصی نیز نیاز دارید.
درخواست کمک از یک فریلنسر دیگر:
بعضی اوقات شما نمیتوانید همه پروژههایی را که به شما واگذار میشود را اداره کنید.
وقتی چنین اتفاقی بیفتد، سپردن برخی کارها به یک فریلنسر دیگر، که توانایی ارائه کارهایی را دارد که مطابق با استانداردهای شما و مشتری شما باشد، قابل قبول است.
اگر برون سپاری را انجام میدهید، اطمینان حاصل کنید که به آن شخص اعتماد دارید و کار با کیفیتی را تحویل میگیرید.
راحت باشید:
احساس راحتی کردن، به معنای کار کردن در رختخواب نیست. این به معنای ایجاد یک محیط کار مفید و راحت، مانند گوش دادن به موسیقی مورد علاقه خود در خانه است تا بتوانید به طور موثر کار کنید.
مواظب خود باشید:
وقتی در خانه کار می کنید، نادیده گرفتن سلامتی، کاری آسان است. بنابراین حواستان به تغذیه و میزان تحرکتان باشد و از سلامت کلی خود مراقبت کنید.
لازم نیست هر شغلی را بپذیرید:
بعضی اوقات ممکن است شما، پروژه یا حتی مشتری را دوست نداشته باشید و این خوب است. فقط به این دلیل که شما یک فریلنسر هستید به این معنی نیست که باید هر فرصت شغلی را بپذیرید.
نتیجه
فریلنسر به شخصی میگویند که بدون وابستگی به شرکت، سازمان و یا کسب و کار دیگری، حرفه و تخصص خود را به صورت جداگانه و فردی برای مجموعههای مختلف انجام میدهد و با توجه به تخصص خود و یا نیاز مجموعهها، کارفرمای خود را در هر زمانی که بخواهد عوض میکند.
همچنین میتواند در یک لحظه چندین کارفرما داشته باشد.
فریلنسر میتواند یک شغل تمام وقت و یا پاره وقت برای خود داشته باشد و در هر مکان و هر زمانی کار خود را انجام دهد.
برخی فریلنسرها توسط شرکتها و مجموعههای مختلف به هم معرفی میشوند و برخی دیگر از طریق وبسایتها و انجمنها، فعالیت میکنند.
دیدگاه خود را بنویسید